Stichting Pavé76

wielerverhaal

We zijn bezig aan een bijzonder jaar. Een jaar dat begon met het afgelasten van onze klassieker “De Bavelse Berg” omdat er geen politiebegeleiding beschikbaar zou zijn. Kort daarna ging heel Nederland in lockdown en werd de ene na de andere wedstrijd afgelast.

***

Met name het niet doorgaan van zovele wedstrijden voor de jongeren categorieën heeft ons doen besluiten om dit jaar het Nederlands Kampioenschap tijdrijden te organiseren. Dat we dit nu kunnen doen op de dag dat normaal de Bavelse Berg zou zijn gereden, maakt het voor ons extra bijzonder.

***

Omdat wij ons met Stichting Pavé76 inzetten voor jonge wielrenners, wilden we naast het NK voor Nieuwelingen en Junioren ook een tijdrit voor de renners van categorie 5, 6 en 7 én de Belofte Vrouwen.

***

Bijzonder aan het parcours van de tijdritten is dat het voor een groot deel gaat over de dit voorjaar geopende fietsallee door de bossen tussen Chaam, Alphen, Gilze en Ulvenhout.

***

Als Stichting Pavé76 zijn we trots dat we dit jaar dit evenement kunnen organiseren en onze ambitie is om dit in 2021 en 2022 opnieuw te doen.

***

Zoals al vermeld, is er ook een tijdrit voor Belofte Vrouwen. Waarschijnlijk één van de enige U23 Dames wedstrijden waar ook ter wereld. Deze “GP Theo van der Westerlaken” is vernoemd naar de onlangs overleden grote kracht achter de Acht van Chaam.